Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

Huom! Koronavirusepidemian vuoksi Glossan kevään esitelmäillat (alun perin 18.3. ja 22.4.) on päätetty siirtää syksylle. Esitelmien uudet päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Syksy 2020:

Jeanette Lindblom: Koodit ja käytäntö – naiset navigoimassa kaupungin topografiaa varhaisessa Bysantissa

”Bysantissa, niin kuin monissa historiallisissa yhteisöissä, julkinen tila katsottiin olevan miesten luonnollinen ympäristö, kun taas koti oli naisten valtakuntaa. Yhteiskunnan sosiaaliset koodit ja tapakulttuuri vaativatkin kunniallisilta naisilta siveellistä käyttäytymistä ja liiallisen julkisen esiintymisen välttämistä. Käytännössä naiset kuitenkin osallistuivat yhteiskunnan elämään sekä arjessa että juhlassa. Sukupuolen lisäksi, naisen yhteiskuntaluokka, siviilisääty ja ikä, sekä tilaisuuden topografinen sijainti ja laatu vaikuttivat siihen, miten naiset osallistuivat yhteiskunnan toimintaan ja olivat läsnä julkisessa tilassa. Käyttäytymiskoodien ja arjen käytäntöjen välillä naiset navigoivat toimiaan ja tekemisiään yhteiskunnassa.”

Oskari Juurikkala

Santa Crocen yliopistossa väitellyt Oskari Juurikkala kertoo tarkemmin teologian alaan kuuluvasta väitösaiheestaan ”The Patristic and Medieval Metaphor of the Book of Nature: Implications for Fundamental Theology”.

Barbora Ziackova

Oxfordissa väitöskirjaa tekevä tutkija vierailee Helsingissä lokakuussa 2020 ja pitää vierailunsa yhteydessä esitelmän tutkimusaiheestaan. Ziackova tutkii identiteetin muodostumista ja ”orientaalisia” esineitä myöhäisrautakautisissa hautauksissa Ruotsissa, Suomessa ja nykyisen Venäjän alueella.

* * *

Menneitä konferensseja